Volg ons op...
Hoe te spelen?

Een nieuwe wereld

Klik 'Toestaan' om "Een nieuwe wereld" te spelen! Klik op 'Altijd toestaan' om Een nieuwe wereld te spelen!

Een aantal van onze games op Speeleiland.nl hebben Flash nodig. Dit moet 1 keer geactiveerd worden. Daarna werkt het vanzelf!

Flash is een multimedia platform dat gebruikt wordt voor browser games, videos, en andere interactieve internet applicaties. Elk spel op Speeleiland.nl is grondig gecheckt op virussen en andere mogelijke problemen, volgens onze strikte richtlijnen. Daarom kan je Flash met een gerust hart activeren. Als je vragen hebt, kan je ons natuurlijk altijd contacteren.

Het kan zijn dat je nog even moet wachten als de Toestaan knop niet onmiddellijk verschijnt. Als de pagina volledig geladen is maar de knop verschijnt nog altijd niet, dan kan je ons een mailtje sturen met je browser (bvb Edge of Chrome) en welke versie, en dan zullen we ernaar kijken!

Speeleiland.nl

Een nieuwe wereldEen moment aub, bezig met laden…
00:00
Advertentie
Je kunt deze advertentie overslaan over: 00:00
Deze advertentie nu overslaan
Je spel wordt geladen. Dankzij de advertentie kun jij dit spel gratis spelen.
Dit is een reclamebreak, je spel is nu gepauzeerd. Na deze reclamebreak gaat het spel weer verder.
Hoe te spelen?
Reacties
Laat zien:Samenvatting | Meest recent | Leukst
Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit spel. Ben jij de eerste?
350
Schrijf hier je reactie:
:)
Stem hier op het spel:
Niks aanRedelijkLeukErg leukSuper
Kies hier tussen de 1 en 3 woorden die dit spel volgens jou omschrijven:
Let op: you haven't voted on this game!
Plaats mijn reactie

Een nieuwe wereld

Omschrijving:

In dit spel beheer jij je eigen planeet, kweek je eieren op tot boerderijdieren en zaden tot bomen. De planeet waarop de dieren en bomen leven, is in sectoren verdeeld. Iedere sector heeft twee eigenschappen die je in de gaten moet houden: temperatuur en vruchtbaarheid. De dieren kunnen alleen bij bepaalde temperaturen leven, in een gebied waar voldoende voedsel is. En wat de vruchtbaarheid betreft: bomen kunnen alleen op vruchtbare grond groeien. Per sector kunnen maximaal 6 dieren en 6 bomen leven. Door de grond van een sector te veranderen, verander je de geschiktheid om er dieren of bomen op te laten leven. Dieren leggen eieren, waar wormen uitkomen die weer evolueren in boerderijdieren, als je tenminste geluk hebt. Ook kun je bomen zaaien. Deze verlagen de vruchtbaarheid van de grond wel langzaam, maar de mest van de dieren verhoogt deze weer, dus alles kan in evenwicht blijven, zolang jij maar goed oplet. Probeer om het hele ecosysteem in evenwicht te houden!

Besturing:

Bewegen doe je met WASD of met de pijltjestoetsen. Schieten doe je met J en Z en handelingen voer je uit met K en X. Druk op L of op de spatiebalk om te springen en op de cijfertoetsen 1 t/m 0 om een voorwerp te selecteren. Gebruik de pijltjes omhoog en omlaag om de grond te veranderen. Verdere uitleg krijg je zodra je het spel begint te spelen.

Mijn spelletjes

    Je hebt nog geen spellen toegevoegd aan Mijn Spelletjes.
    Sluiten